Motors door theatergroep 155

Is Motors nou een theatervoorstelling, een dansshow of iets met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samendoen en stiekem ook nog een eigen identiteit hebben? Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. #hardgaan #breakdance #performance.
‘De Jiskefet onder de urbandansgezelschappen’ en ‘ze headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen, in een mist van rook en laserlicht,’ schreef de Volkskrant. En de Theaterkrant: ‘De knipoog naar zowel de urban dance als de motorscene is moddervet, maar met daaronder thema’s als individuele en groepsidentiteit, seksualiteit en machogedrag. De beheersing van de motoren, hoe klein die ook zijn, is daarbij indrukwekkend.’

over 155 (eenvijfvijf)

Nadat 155 (eenvijfvijf) met breakdance-concert LIJF de festivals, poppodia en De Parade overrompelden met een show die het midden hield tussen theatervoorstelling, clubavond en concert, zijn de mannen weer terug op het theaterpodium met Motors. Dat ze daar thuis zijn hebben ze bewezen met twee eerdere shows. De vliegende eenhoorn van Episch herinnert elke bezoeker zich nog. ‘Een explosie van onversneden dansplezier’ volgens Het Parool.
155 maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In Motors combineren de mannen twee grote liefdes: motoren en dans.

in de media

Theaterparadijs ★★★★
‘Een creatieve gekte vol talent op een podium.’

Theaterkrant
‘Met Motors raakt danscollectief 155 iedereen, jong én ouder, en creëert vanaf de eerste minuut met dans, motoren en zelfrelativering een feestelijk pleidooi voor alledrie.’

Volkskrant
‘Eigenwijze machodansers die bekendstaan om hun creatieve zelfspot.’

Datum

wo nov 2019

Tijd

20:30 - 22:00

More Info

meer informatie

Locatie

Cultuurcentrum Griffioen
Uilenstede 106, Amstelveen
Categorie

Organisator

Cultuurcentrum Griffioen
Telefoon
020 598 51 00
Email
cultuur.griffioen@vu.nl
Website
https://griffioen.vu.nl/
meer informatie